Премини към основното съдържание
Animal sounds!

Животински звуци!

На тази възраст любопитството на детето Ви започва да нараства. Усетът му за „чудното“ се разраства извън границите на непосредственото му обкръжение и поради тази причина това е прекрасен момент да Откриете повече интересни преживявания заедно с животински звуци – независимо дали имитирате домашни любимци, лъвски рев или използвате играчките и завивките на детето, за да го научите на различните звуци, които издават животните.

Имитирайте котка

Не трябва да полагате особено големи усилия, за да научите детето си на животински звуци, особено ако имате домашен любимец вкъщи. Следващия път, когато котката Ви измяука някъде около Вас, имитирайте нейното мяукане на детето. Убедени сме, че за него ще е истинска тръпка да чуе тези звуци да излизат от Вашата уста!

Забавление с животински рев!

Можете да имитирате също така звуците и поведението и на други животни. Заведете детето на зоологическа градина и когато се приближите до лъва, издайте силен рев и драснете  лекичко детето по ръката с „ноктите” си! Може да сторите същото и с други животни – да кряскате като птица и да махате с криле или да пълзите и да съскате като змия!

Плюшени играчки-приятели

Превърнете играчките на детето в негови приятели с помощта на животински звуци! Когато му подадете  неговото кученце, излайте доволно на детето, докато кучето-играчка го обсипва с целувки.

Завивки с животни

Ако върху завивката на детето са нарисувани персонажи-животни, издавайте някакъв звук всеки път, когато то пропълзи върху някое животно. Ако продължите така, след известно време детето ще започне да осъзнава причината и последиците от действията си!

Освен че го научаване на звуците, които издават животните, тези дейности са чудесни за изграждането на връзка между Вас и детето Ви. Силната  връзка между майката и детето играе важна роля при оформянето на характера на детето  и помага за развитието му като  самостоятелна и сговорчива личност.