Премини към основното съдържание
Toy bears

Имитиране на движенията на животните

Детето Ви със сигурност вече е по-активно – непрекъснато се движи и изследва света наоколо. Това означава, че няма по-добър момент, за да стимулирате неговата двигателна сетивност и едновременно с това да се забавлявате много! Можете да откриете повече интересни преживявания заедно, учейки го как се движат животните – независимо дали го учите с играчки или имитирате движенията на животни в парка, за да отгатне детето кое животно имитирате.

С помощта на играчките на детето

Най-добре е да започнете като използвате картинки и играчките на детето. Покажете му картинка на змия, после извадете играчката-змия и я плъзнете около него! Покажете му снимка на лъв, после извадете играчката-лъв и се прокраднете към детето преди да го обсипете с целувки! Щом детето опознае движенията на животните, то само́ ще започне да ги имитира.

Какво животно е мама?

Щом детето може да разпознае кое движение на кое животно е, можете да играете с него ето тази игра! Имитирайте движенията на октопод, змия или котка, за да видите дали детето ги разпознава. Ако първоначално не успява, издайте звуци, които подхождат на съответните движения.

Вашето „животинче“!

Време е да раздвижите детето си! Накарайте го да имитира движенията на животните с Вас! Можете да го държите в скута си, докато движите краката си, имитирайки бягащ кон! Можете също така да го вдигнете във въздуха и да го накарате да разпери ръце като криле!

Забавления на свобода!

А има ли причина да ограничавате забавленията само в дома си? Отидете в парка или на плажа, после имитирайте движенията на животните, които виждате там. Вървете по рачешки заедно с детето или пълзете като гъсеница!

Преди всичко, не забравяйте да уловите всички тези чудни моменти, пълзенето, летенето, галопа с фотоапарата си и да ги споделете с нас!