Премини към основното съдържание
Rainbow

Докоснете дъгата!

Всеки обича хубавата дъга – но знаете ли, че може да използвате това многоцветно чудо, за да Откриете повече приятни преживявания заедно с мъничето си? Точно така – независимо дали ще направите малка дъга, за да му покажете цветовете, дали ще направите дъги, с които да украсите къщата или правите дъги навън под лъчите на слънцето, със сигурност ще прекарате забавно заедно!

Малки дъги!

Това е един лесен експеримент да покажете на Вашето мъниче, как може да си направи своя собствена дъга! Просто поставете малко огледало в чаша вода, в наклонено положение, за да пречупите слънчевата светлина. Отразете слънчевата светлина в огледалото в чашата и я насочете към лист бял картон. Сега имате малка дъга, която можете да използвате, за да покажете на детето си всеки един от различните й цветове!

Дъга в моята къща!

Можете да използвате същия експеримент, за да създадете дъги около къщата! Прожектирайте прекрасните цветове на стената и оставете детето Ви да се позабавлява! Включете и съпруга си в заниманието, може даже да нарисувате заедно дъга върху стената в детската стая! Накарайте детето си да казва силно на глас цветовете, докато съпругът Ви ги рисува един по един!

Дъга, където и да отидеш!

Можете да направите подобен експеримент и на открито! В някой слънчев ден заведете детето си в задния двор или парка и направете дъга с помощта на прозрачна, напълнена наполовина с вода стъклена чаша, и лист хартия. Помолете детето си да държи хартията, повдигнете чашата малко над хартията, след което я задръжте, така че слънчевата светлина да минава през нея – и ето...! Водата хвърля отражение върху хартията!

Докато правите всички тези забавни експерименти, не забравяйте да накарате съпруга си да снима изумената физиономия на детето! И не забравяйте да споделите тези снимки с нас!