Премини към основното съдържание
Autumn leaves

Отдайте се на креативни игри в парка!

Много активно ли е вече детето Ви? Е, тогава сега е времето да Откриете повече приятни преживявания заедно сред прекрасната природа навън! Парковете са идеалните места за това. Те са релаксираща среда, където можете да запознаете по-добре детето си с природата, чрез дейности като откриване на различни видове насекоми, ходене на лов за съкровища и изработване на ръчно направени предмети от неща, които то открива сред природата!

Лов на буболечки

Вземете със себе си книга, пълна със снимки на насекоми, които бихте могли да намерите в парка. Заедно с мъничето си, потърсете тези буболечки. Когато ги намерите, наблюдавайте как се движат и какво правят те и дори насърчавайте детето си да ги докосне, ако е безопасно! 

Организирайте игра за търсене на съкровище!

Имате шанс да дадете на детето си възможност да тича нагоре-надолу и да изследва собствената си независимост. Разположете се на някоя пейка и му дайте списък с нещата, които да търси. Този списък трябва да включва клонки, листенца и камъчета. След това дайте на мъничето си насока къде да ги намери, като се уверите, че винаги е в полезрението Ви, за да може да го виждате. Детето Ви ще бъде очаровано да има задача, ориентирана към дадена цел, и това ще му даде усещане за постигане на резултати!

Изкуството на природата

Не изхвърляйте предметите, които детето Ви открива по време на търсенето на съкровища! Може да ги използвате, за да създадете произведение на изкуството! Първо, изрежете кръг от бял картон, а след това го украсете с разноцветни водни бои. След това поставете листата по ръба на кръга, за да изглежда като огромно цвете, използвайте даже и клонките за стъбло! Най-накрая, сложете красивото собственоръчно направено от него цвете между истинските цветя, за да му покажете колко сте горди!

Но преди всичко, не забравяйте да се забавлявате заедно – и не забравяйте да ни разкажете всичко за Вашия ден в парка!

Един ден в парка с малкото Ви детенце не е просто забавление, то е полезно и за вас! Зеленината помага за облекчаване на стреса, а дейностите на открито са чудесни за предотвратяване на сърдечносъдови заболявания.

И, разбира се, има ползи и за Вашето дете. Честите игри на открито, както и творческите игри като изработването на ръчно направени предмети подобряват двигателните му и творчески умения и изграждат самочувствие.