Премини към основното съдържание
Playing with the mirror

Игра с огледалото

Играта е чудесен начин детето Ви да научава нови неща и да Откриете повече приятни преживявания заедно! Вземете огледало, за да си поиграете с Вашето дете, като същевременно му показвате различните части на тялото – запознайте го с неговото отражение, после поиграйте на отгатване, а накрая може да се позабавлявате като правите смешни физиономии пред огледалото!

Кажи „Здравей“ на своето отражение!

Сложете детето да седне пред голямо огледало. Разбира се, уверете се, че огледалото е безопасно и по него няма пукнатини или остри ръбове. После всичко, което трябва да направите е да оставите детето да прояви естественото си любопитство! Най-вероятно огледалото е нещо ново за него и то ще има нужда от известно време, за да изучи собственото си отражение! Можете да го окуражите като му кажете „Виж, миличко, това си ти!“

Запознайте детето с частите на тялото му

Когато детето Ви вече е свикнало с отражението си, покажете му различните части на тялото му. Докато се гледа в огледалото, докоснете лицето му и кажете „Това е твоето лице!“. Повторете за всяка отделна част от тялото му. Когато приключите, поиграйте на отгатване с него. Назовете някоя част от тялото на детето и му кажете да я посочи. Пляскайте поощрително при всеки верен отговор!

А сега ... смешни физиономии!

Продължете забавлението като правите смешни физиономии пред огледалото! Накарайте детето си да се смее на глуповатите Ви физиономии и дори да се включи в забавлението!

И преди всичко, уловете в снимки и споделете с нас всеки момент от забавлението на детето пред огледалото! Нямаме търпение да видим колко щастливо и учудено е то!

Играта пред огледалото спомага за развитието на детето Ви. Това преживяване помага на детето да упражни зрението си и да изучи различните изражения на лицето си. Взаимодействието с Вас по време на тази игра без съмнение ще подпомогне емоционалното развитие на детето и социалните му умения.