Премини към основното съдържание
Fairy tales

Време за приказки за лека нощ

Изживявайте повече моменти заедно като четете приказки за лека нощ на детето си. Това винаги ще бъде перфектен завършек на деня. Четенето ви сближава още повече, но можете да направите и още нещо – да превърнете вечерния навик в едно истинско преживяване –като вдъхнете живот на персонажите от приказките или изберете интерактивни книжки, които развиват и други сетива освен слуха.

И така – за начало да превърнем лягането в забавление!

Устройте представление

Започнете да превръщате приказките за лека нощ в по-интересно преживяване като използвате смешни гласове за персонажите. Говори ли Лъвчето Лео? Изревете като него! Палавото мишле прави бели? Проговорете с пискливо гласче! Изиграйте и действията на животните. Щом детето Ви научи движенията, ще може да се включи и то!

Урок преди лягане

Бихте могли да използвате приказките, за да запознаете детето с нови понятия! Искате да го научите за запознаете  с чудесата на океана? Подберете книжки с персонажи-подводни създания. След това се покрийте с одеяло и се преструвайте, че плувате под водата заедно и че гъделичкате детето подобно на октопод!

Има смисъл!

Обогатете още преживяването!  Сензитивните книжки за пипане("Touch and feel" )  са страхотни за развитието на детето. Добавете цветове и форми и ги превърнете в интересно преживяване за всички негови сетива! Накарайте го да посочи кръглия бял заек, после нека потърка пухкавата му козина заедно с Вас!

Надяваме се, че ще споделите с всички други майки тук в сайта на Фризо Експириънсис как превръщате приказката преди лягане в незабравимо преживяване!

Сладки сънища!