Премини към основното съдържание
Baby with a toy

Да научим за вятъра с помощта на вятърна въртележка

Вашето мъниче вече е достатъчно голямо, за да разбере какво е вятърът, така че сега е прекрасен момент да Откриете повече приятни преживявания заедно и да го научите! Можете да направите това, като първо създадете Ваша измислена играчка – вятърна въртележка, след което му покажете с вентилатора как духа вятърът, а след това му покажете и какво прави вятърът навън!

Чудните вятърни въртележки!

Създаването на тази играчка е лесна работа. Просто вземете парче картон и залепете лентички от цветна хартия отстрани по ръба, като не забравяте да оставите поне половината от дължината на лентичките да се веят свободно. За да закрепите лентичките върху картона, можете да използвате лепило или тиксо. Сега  украсете  играчката заедно с вашето мъниче! За целта може да използвате маркери или стикери или каквото му харесва! В крайна сметка това е неговата играчка.

Игра с вентилатора

Сега, след като сте направили измислената си играчка, е време да покажете на детето си какво може да направи вятърът! Включете вентилатора, а след това застанете с детето на известно разстояние от него. Помолете го да държи играчката, за да види какво се случва. Все още нищо? Добре, бавно и полека се приближавайте до вентилатора. Скоро ще забележи, че лентичките започват да се движат и да шумолят от вятъра!

Забавление навън!

Вие обаче искате да му покажете, че вятърът не идва само от вентилатора, затова го изведете в парка и го накарайте да държи играчката си изправена и да тича с нея. Ще започне да забелязва, че лентичките се развяват от вятъра - и уау, ще бъде толкова вълнуващо!

Този момент на откритие е истински крайъгълен камък за Вашето дете. Уверете се, че сте заснели всеки миг от него, защото това ще бъде един от онези спомени, към които след години ще се връщате с голямо умиление!